Porin Kellahden kartanon kehuja kerännyt riistamenu tekee paluun

Riistamenu tarjolla:

pe 27.9. klo 18
la 28.9. klo 15.30 ja klo 19.30
pe 4.10. klo 18
la 5.10. klo 15.30 ja klo 19.30
pe 11.10. klo 18
la 12.10. klo 15.30 ja 19.30

Menu 69€
Viinipaketti 42€

Katso menu

Varaukset numerosta 040 567 0749, ma–pe klo 8–16

 

Suursuosion saavuttanut riistamenu tarjoiltiin ensimmäistä kertaa viime syksynä. Nyt se palaa kartanon pöytään uudistuneena.

Porin Kellahden kartanon syksymenut jatkuvat rapujuhlien jälkeen riistalla. Vieraileva pääkokki Matti Liipo kuvailee kyseessä olevan alkukauden riistamenu.

“Menussa on tällä kertaa neljä ruokalajia. Ensimmäinen on pöytäseurueen kesken jaettava alkupalalautanen, jota tähdittävät erilaiset lihat ja kalat. Tarjolla on muun muassa kylmäsavujuttuja, tartaria, marinoitua siikaa ja kastikkeita.”

Liipo paljastaa alkupalalautasen olevan jopa hänen oma suosikkijuttunsa syksyn menussa.

“Nautiskelimme vastaavalla idealla toteutetun alkupalalautasen perheen kesken hiihtolomalla Italiassa. Oli kiva maistella erilaisia juttuja ja jutella siinä samalla. Konsepti oli mielestäni niin hieno, että halusin tuoda sen myös kartanolle.”

Alkupalalautasen lisäksi menussa on toinenkin alkuruoka: villisiikaa, joka tarjoillaan kokonaisena.

“Viime vuoden menussa maisteltiin porkkanavoita, joka oli todella herkullista. Jalostin sen pohjalta täksi vuodeksi porkkanavoivaahdon. Sen lisäksi lautaselta löytyy muun muassa grillattua kukkakaalia. Riistamenun kaikki annokset ovat melko simppeleitä, mutta mielettömän hyviä”, Liipo kehuu.

Riistamenun pääruokana nautitaan sorsaa. Alkukauden riistalintu oli pääosassa myös viime vuonna, mutta erilaisena annoksena.

“Sorsaa tarjoillaan kahdessa muodossa kurpitsagratiinin kera. Haluan tuoda ruoan lautaselle mahdollisimman autenttisena.”

Porin Kellahden kartanon illallisen kruunaa syksyn ehdoton kruunu eli porkkanakakku.

“Se on täydellinen päätös hyvälle aterialle”, Liipo sanoo.

Matti Liipo on juuri oikea mies riistamenun taikuriksi, sillä hän on ahkera metsästäjä, kalastaja ja nauttii luonnossa liikkumisesta.

“Sieltä se rakkaus riistaan on alun perin lähtenyt ja nykyään en juuri muuta syökään. Pyrin hyödyntämään riistan aina kokonaan, ettei mitään menisi hukkaan.”

Liipo sanoo inspiroituvansa luonnon puhtaudesta ja haluaa tuoda samaa filosofiaa myös ruoanlaittoonsa.

“Riista on hyvin herkkä raaka-aine, joten en halua muokata tai peittää sitä liikaa. Pyrin pitämään maut mahdollisimman puhtaina ja se tulee näkymään myös kartanon riistamenussa.”

Soita