Virittäydy rapukauteen Kellahden kartanolla Porissa

Rapumenu tarjolla:

Pe 6.9. klo 18
La 7.9. klo 15.30 ja klo 19.30

Pe 13.9. klo 18
La 14.9. 15.30 ja klo 19.30

Avaa menu

Varaukset numerosta 040 567 0749, ma–pe klo 8–16
 

Syksyn saapuessa kartanolla palataan menujen pariin. Kauden starttaa herkullinen rapumenu.

Loppukesä ja syksy ovat rapujen kulta-aikaa. Siksi nämä punaiset saksikkaat ovat saaneet myös kartanon seuraavan menun pääroolin.

Keittiömestari Jussi Aalto, mitä kaikkea syksyn rapumenu pitää sisällään?

“Tällä kertaa menussa on neljä ruokalajia, kotimaiset täpläravut ovat pääruoka. Rapujen seurana tarjoillaan briossileipää, saaristolaisleipää ja tilpehöörit. Alkupalana maistellaan maa-artisokkakeittoa ja toisena ruokalajina on lämmin, kesän ja syksyn sienistä loihdittu sienisalaatti.”

Menun keskiössä ovat tuttuun tapaan kauden raaka-aineet. Aalto kehuu alkusyksyn olevan jopa parasta aikaa kaikille antimille.

“Juuri siksi halusimme rakentaa tämän menun kasvisten ja äyriäisten ympärille. Rapuillallisen kruunaa kartanon omista omenoista tehty omenapiirakka.”

Tämäkin menu saa seurakseen myös varta vasten suunnitellut drinkit ja viinit. Sekä ruoissa että juomissa keskitytään ensiluokkaiseen laatuun, mutta ilman turhia kikkailuja.

“Rapuillallinen vie vieraat ranskalaistyyppiseen bistromaailmaan. Annokset ovat periaatteessa hyvin yksinkertaisia, mutta todella maistuvia ja pieteetillä tehtyjä”, Aalto kuvailee.

Hän rohkaisee kaikkia kiinnostuneita varaamaan paikkansa syksyn ensimmäisiin kattauksiin, vaikka ravut eivät olisikaan entuudestaan tuttu ruokalaji.

“Jos rapujen syöminen on täysin uusi juttu, niin kannattaa katsoa vaikka Googlesta joku video ennen illallista. Sen avulla saa varmasti vielä paremman illalliskokemuksen”, Aalto vinkkaa.

Kesäravintola oli menestys

Vaikka kartanolla katse on jo syksyssä ja rapumenussa, keittiömestari Aalto muistelee hymyillen myös kulunutta kesää.

“Ensimmäistä kesää auki olleen kesäravintolamme suosio yllätti todella positiivisesti. Väkeä riitti ihan jokaisena päivänä, monena jopa jonoksi asti. Haluan antaa koko henkilökunnalle erityisen hatunnoston – asiakkaat olivat tosi tyytyväisiä.”

Suosionsa ansiosta Porin Kellahden kartanon kesäravintola saa jatkoa myös ensi vuonna. Ja mikä parasta, selvästi laajennetuin aukioloin.

“Myös menua uudistetaan, mutta ainakin supersuositut keitot pysyvät valikoimassa myös ensi kesänä”, Aalto lupaa.

Soita